Introducere.

Introducere.

When me they fly, I am the wings (Emerson)

Daca vor sa fuga de mine, eu sunt aripile

sâmbătă

Se juca, se plictisea





Am vazut o fata frumoasa care plangea cu lacrimi cat baloanele de sapun, odata. Fata avea chipul de sticla si lacrimile ei coborau la vale pe obraji cum ar fi fost si ele de sticla, sunetul era coliziunea dintre doua suprafete de sticla. Iti sarea in ochi. Apoi am vazut-o iar, la un timp chiar am ajuns sa-mi dau, in sfarsit, seama, ca-si facea un obicei din plans pentru ca eu treceam destul de des prin locul ala si rareori se intampla sa nu dau de ea si de lacrimile ei cat baloanele de sapun. Desi, mai degraba ar parea un episod singular c...
Uneori fata ei se ingropa in baloanele plutitoare, zici ca umbla incercuita. Se ingropa, se innoura. De fapt nu umbla, ea statea pe loc, un lucru grav de-altfel, sa stai pe loc. Lacrimile ei semanau cu niste caluti de mare plutitori pe verticala apei adanci. Se innoura, se intuneca. Uneori, sincer doar mi-as fi dorit. S-o vad plutind in aer in locul unui balon, mai bine mi-as fi dorit sa n-o mai intalnesc, semn ca nu e prapadita chiar cum si-ar fi inchipuit oricine, unii. Se intuneca, se inlacrima.
N-am mai intalnit-o, in aceasta poveste scurta, n-a trecut mult timp si n-am mai intalnit-o, in aceasta poveste scurta a trebuit sa gasim repede o inlocuitoare. Pai cine sa planga in locul fetei care acum pluteste in aer? Se innoura, se intrista.

3 comentarii:

rux ces spunea...

calutii de mare acestia sint jucausi, desi melancolici. cit despre substitute s-ar putea sa existe pentru orice, din pacate.

Anonim spunea...

Funda rosie-si punea.

Anonim spunea...

da' mai era!