Introducere.

Introducere.

When me they fly, I am the wings (Emerson)

Daca vor sa fuga de mine, eu sunt aripile

marți

Pag 123 sau leapsa, na

Lautreamont...


"Fara indoiala, intre cele doua limite extreme, ale literaturii tale, asa cum o intelegi tu, si a mea, exista un numar nesfarsit de trepte de mijloc si n-ar fi greu sa inmultesti subimpartirile; dar n-ar folosi la nimic, si s-ar ivi primejdia de e da ceva ingust si fals unei conceptii eminamente filozofice, care inceteaza de a mai fi rationala, indata ce nu mai e inteleasa cum a fost gandita, adica in amploare. Tu stii sa unesti inflacararea cu launtrica raceala, cercetator de o fire inchisa; in sfarsit, cat despre mine, te socotesc desavarsit...Si tu nu vrei sa ma intelegi! Daca nu esti prea sanatos, urmeaza-mi sfatul (cel mai bun pe care ti l-am pregatit), si du-te de fa o plimbare pe camp. Jalnica despagubire, ce spui? Dupa ce vei fi luat aer, vino sa ma vezi: simturile iti vor fi mai linistite. Nu mai plange; nu voiam sa te mahnesc. Nu-i asa prietene, ca, pana la un anume punct, canturile (lui Maldoror) mele ti-au castigat incuviintarea?"

6 comentarii:

M. spunea...

fain. e ceva roman nu? cine l-a scris? cum il striga?

Anonim spunea...

e citat din Canturile lui Maldoror.

Lautreamont a fost poet francez. iar personajul de la care pleaca (si care-i seamana) e Maldoror, caracter satanic, razvratit impotriva lui Dumnezeu.
Contele de L. a murit la 24 de ani, e singura lui opera.

nu e roman, sunt sase canturi sub forma de versete. un lung monolog liric. poem in proza

Anonim spunea...

-am sters comentariile din greseala.

-daca vrei, mai poti spune o data :)

Anonim spunea...

Errare foxyum est.

Anonim spunea...

ce chestie, ascultam Camera Obscura şi m-am gândit la tine.
păi nu?

supermishteaux Lautreamont. ieu la pagina 123 am pe Cortazar răspunzând la întrebări despre paricid, limbaj paralel şi influenţa Şotronului. eeee?

Anonim spunea...

iar la pag 123, Oliveira credea ca desluseste ceva pe chipul lui Berthe Trepat