Introducere.

Introducere.

When me they fly, I am the wings (Emerson)

Daca vor sa fuga de mine, eu sunt aripile

vineri

Lili Florales

Cînd m-am trezit aveam cearcăne, și apoi cînd m-am trezit aveam cearcăne, m-am trezit de la capăt și aveam cearcăne, am frecat cu pumnul oglinda, am fugit în cameră, am tăiat cu un cuțitaș burta ursulețului maro de la Uca, am scos din burta lui rinichii și cordul și plămînașii din vatelină, erau albi ca dințișorii de lapte în tăietura proaspătă, și i-am îndesat sub cearcăne, i-am bătătorit ușor cu vîrful degetelor, din covorașul aspru am tras cîte un fir la capăt de fiecare ochi, ochiul drept se numește Lili Florales, am legat firicelul de pleoapă, am închis pleoapa, am pipăit iar cu vîrful degetelor cearcănele care erau acum calde de la plămînași, am dormit un pic în fața oglinzii, m-am trezit și apoi cînd m-am trezit aveam flăcări mici sub ochi, și în flăcările mici ardeau plămînașii și mi s-a făcut greață, mi-am făcut curaj și am acoperit flăcările cu pleoapa, pleoapa a început să se facă fierbinte, am căzut în somn în fața oglinzii, m-am trezit și apoi cînd m-am trezit aveam ghețuș sub ochi, era un ghețuș transparent, și sub ghețuș se vedeau plămînașii și mi s-a făcut greață, mi s-a făcut frică și am fugit la dulăpior și am cotrobăit după sclipici și am pus sclipici pe plămînași, și am cotrobăit după vopsea și am pus vopsea pe plămînași, și am pus fetița din clei polimeric pe plămînași, și bufnița din aur pe plămînași, apoi am dormit un pic în fața dulăpiorului, m-am trezit și apoi cînd m-am trezit aveam cearcănele extrem de parfumate, am luat un ciocănel și am spart parfumul, un ciob a tăiat pupila și atunci pe ochi a apărut o floare roșie, în lumină floarea roșie s-a decolorat vîrtej, apoi floarea roșie s-a uscat vîrtej, am pipăit cu vîrful degetelor pupila și Lili Florales presată praf s-a făcut, cu cenușa ei a fulguit pe cearcăne flori infinit de mici și subțiri, aveam acum sicriașe sub ochi, în sicriașe stătea închis somnul infinit, în sicriașe cearcănele erau bulgărașii de pămînt

12 comentarii:

Anonim spunea...

când te-ai trezit aveai cearcăne? :) eu nu mă trezesc niciodată din cearcăne, cred că de-asta nici nu mă trezesc vreodată. şi nu c-ar fi de bine.
(dar nici nu m-am gândit să le sparg în floricelecaleidoscoape :( ) foxy, m-am gândit, ce-ar fi să ne faci un salon de înfrumuseţare secretă?

jeniact spunea...

vreau sa scap de ele si nu pot, nu le mai suport, zau de tot. si cum adica sa va fac un salon de infrumusetare secreta, voua iglunorelor? explica-mi. desi eu am vazut cat sunteti de frumoase deja :)

Anonim spunea...

era multă ceaţă când aţi văzut voi şi de-astam (plus că circulă un micromit, am observat, lucru care ne enerveazîîî deşi ştim că e de drag) :D . nu ştiu cum se scapă, noi am început încă de pe la 8 ani să ne împăcăm cu ele, după ce de pe la 3 le-am hrănit cu doftorii pentru anemii. am nimerit şi un doftor genial care a zis: unii oameni trebuie să aibă cearcăne! aşa că degrabă m-am mulţumit! poate fără ele, aş vedea şi mai multe prostii :D
nu ştim cum să ne faci :( că dacă am ştiiiii, nu ne-ar mai trebui. dar foarte tare ne-au plăcut sicriaşele, gheţuşurile, dinţişorii de lăptişor care ne rod împreună cu invidia.

jeniact spunea...

cred că la voi în iglu reacțiile se petrec diferit, mi-e frică să încerc metode. cu ce se doarme? cu ochii închiși? atunci trebuie dormit direct cu cearcănele, ca și cum ai încerca să croșetezi direct cu acul gol și atît :)

Anonim spunea...

:) măcar de-am reuşi, ni se pare că o să reuşim dormitul de care spui doar când om ajunge la somnul de veci. de obicei dormim cu aţe :(

rux ces spunea...

din cearcane se poate face matase - asa suna un vers de-al meu vechi de aproape o jumatate de minut!

jeniact spunea...

da, în făbricuțe secrete din Insomnia. cred că cei care-și vînd cearcănele primesc în schimb bănuți mici de aur

"dormim cu ațe"- îmi place

Anonim spunea...

aaa,eu știu rețeta!o dau la schimb pentru aia impotriva pistruilor!eu zic că e mai fain așa,să ai balconașe decât griș semănat pe fățucă!:)

jeniact spunea...

balconașe la ochi, spui? mie mi se par drăguți pistruii și inediți :)

jeniact spunea...

a, spune te rog rețeta pentru cearcăne

Anonim spunea...

pentru cearcane,zici?pai,o vrei asa pe degeaba?intai vreau aia antipixtrui si p-aia mai negociem :D oricum,e ceva c-un castravete s-un cartof! :)am avut si eu demult odata,cand eram mai fetita.

jeniact spunea...

nu există contra pistruilor, ta raa!