Introducere.

Introducere.

When me they fly, I am the wings (Emerson)

Daca vor sa fuga de mine, eu sunt aripile

luni

LU MEA-de doua ori-ROMANTICA

Singurele carti pe care le prefer vechi si anticariate sunt Emil Cioran. Nu pot sa-l citesc din editiile proaspete, inmiresmate, reeditate.
Scriitorii din pricina carora sufar la clestele dintre degetul mare si cel aratator sunt Jorge Luis Borges, Carl Gustav Jung.
Iubitul meu a fost Ion Vianu (fidela, posesiune, indragostita, hipnotizata)- nicio alta carte-fiinta n-a intervenit.
Imi plac tomurile groase, cu pagini albe, imaculate, daca pastreaza mirosul de librarie, si mai bine! As dori ca serile mele sa vina intr-o librarie. As vrea ca seara camera mea sa miroasa a rafturi ordonate. Mirosul de librarie, alaturi de mirosul de naftalina sunt amantele mele.
Randurile lui Emil Brumaru imi provoaca ochii la exoftalmie sugubeata, nerusinata, chitaiala si obraznicie. Ce mi-as tuguia o data buzele prefacute cu un gloss roz pe obrajii lui flescaiti, desi imi inchipui ca si-ar presta prezenta dintr-o posibila si never realizabila intalnire intr-o seriozitate cautata. Emil Brumaru functioneaza ca un tampon absorbant. Suculent si violent de vioi, mi-l imaginez cu creionul lui dreptunghiular, cu mina bortzoasa (bunicul avea o gramada, ca era constructor de casa) suculizand foaia si ejaculandu-si imaginatia in tot ce-l inconjoara. (Sa ma iertati, sunt ganduri intime. Mereu in preajma feminitatii, ori tanjind, ori pandind, ori facand haz de necaz, plus ca propune jocuri si iradiatii de limba care ma dau pe spate )
Femei pe care le iubesc in taina: Ruxandra Cesereanu, Marta Petreu, Simona Popescu, Mihaela Ursa.
Mircea C. este un initiator uitat, ups.

-ce prapastioasa e p.l.
to be continued

4 comentarii:

Anonim spunea...

poate te-as iubi si eu daca te-as sti...

Anonim spunea...

mi-a stat inima in loc de emotie. inca imi sta

:)

Anonim spunea...

n-am avut net vreo luna - iata - nu ca mi-ar lipsi dependenta, si abia revenita te citesc si ma minunez. teribil de bine mai scrii. ti-am pomenit scrisul si de anul nou, cu rux... de fooarte bine!

Anonim spunea...

am sughitat! pe bune c-am...


multumesc frumos-frumos pentru laude (uite ca iar mi-a scris mihaela ursa pe blog, deci nu e greseala, mie imi scrie)

si s-a vazut lipsa de net. ca v-am simtit lipsa pe blog (ca altundeva, unde?).

ah, si bafta multa cu editura :)