Introducere.

Introducere.

When me they fly, I am the wings (Emerson)

Daca vor sa fuga de mine, eu sunt aripile

marți

Mamele astea

Mamele au o aură din aburi de aur, aburii din cartofii şi morcovii care fierb în fiecare zi, mamele au muşchi cu pietre de diamante în braţe, vai, mamele au cămăşi netivite de noapte, lungi pînă-n călcîie, ţesute din seminţe de somn neprelucrat şi netors, mamele au răbdare lungă şi strong înfăşurată pe limbă ca o bobină din care slăbesc prin tăcere fire ca să-şi dea copilul în leagăn, ca să rîdă copilul şi-n rîs răbdarea să se-ncolăcească la loc, mamele au timpul împachetat, apretat şi călcat, pus în nişte valize frumoase sub formă de zepeline cu care-şi vor lua zborul în marea seară liberă, ţinînd hărmălăi înalte de tabără toată noaptea, în care or să-şi aprindă ţigările de la scîntei şi-or să danseze desculţe, or să-şi împletească una la alta părurile spic, or să se pilească criţă cu gin şi tequilla în păhare de plastic, or să leşine cu burţile lor grase de rîs, or să joace şapte pietre cu verighetele, or să joace pocher la sînge pe indemnizaţiile de stat, din veghea de noapte mamele capătă înfăţisare lungă şi neagră de măicuţe, înfăţisare în care se roagă pentru pruncuţii lor, mamele astea au perniţe în buricele degetelor pe care picii să cadă la o adică, răsturnaţi doamne fereste din pat, mamele astea-s nişte drăguţe, nişte măgăriţe, nişte nebune, nişte smintite, or să facă concursuri care are ţîtele cele mai pline de lapte, ameţite, amorţite de frig, o să vină bărbaţii lor să le ducă acasă în braţe, să le culce pe scumpe pentru o nouă zi

9 comentarii:

Anonim spunea...

foxiiiii, apropo de mamele-stea, ai citit "cerul din burtă" al ioanei nicolaie?

jeniact spunea...

:)
n-am citit

Anonim spunea...

e plin de mame aşam, cu burtici şi drumuri spre copii - un pic cam tristă - dar tot cu mame-case, mame-sticle, mame pe rotiţe, dar viteze şi cam mici :(.

jeniact spunea...

îhî, îhî. ştiu că e cu motherland, citisem cîte ceva pe net la un moment dat. dar l-am văzut pe Gabriel! cu părinţii lui la Mac, şi m-am înduioşat in sinea mea, pentru că era un copiluş în carne şi oase, da eu (necunoscuta) îl ştia totuşi din cărţi :)

clarisa spunea...

esti extraordinara!

jeniact spunea...

vai, ce dragut sa imi zica cineva asa ceva. multumesc, coryamor, si tuuu :)

clarisa spunea...

ce fain ar fi sa publici ce scrii pe aici... eu sunt destul de greu de surprins, insa nu reusesti de fiecare data sa o faci, cu textele tale. gandeste-te...

jeniact spunea...

pai ce sa zic, sunt norocoasa cu o cititoare ca tine! iar in ceea ce priveste scrisul, important e ca el sa fie foarte al meu, publicat sau nepublicat e o chestie fff secundara :)

clarisa spunea...

publicat, i-ai putea bucura si pe altii. si e mare lucru, crede-ma... ;)